14 Kasım 2011 Pazartesi

Baklava

İlk tarifim ne olsun diye düşünürken bayramda yaptığım ve resimlediğim baklavada karar kıldım. Bu tarif defterimde kemikleşmiş bir tariftir. Yıllardır yaptığım için lezzetinden emin olmama rağmen, her seferinde başka tarifler ararım :) hatta yaptığımda oldu :P ama yine en başa yani bu tarife dönüyorum. Hıyır hıyırdır hamuru umarım yaptığınızda beğenirsiniz.

Hamur için malzemeler:
  1. 1 çay bardağı yoğurt
  2. 1 çay bardağı süt
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ
  4. 2 adet yumurta
  5. bir tutam tuz
  6. 1 tatlı kaşığı sirke
  7. Alabildiğince un (bir sonraki yapışımda gr ve bardak ölçüsü alacağım)
Şerbeti için malzemeler:
  1. 6 su bardağı şeker
  2. 1 kg şeker (yaklaşık 5 su bardağı)
  3. Çeyrek limon suyu
Üzeri için:
  1. 150 gr margarin
  2. 100 gr tereyağı (iyice kızdırılıp kesilen baklavanın üzerine yayılır)
Yapılışı:

Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra 40 bezeye bölüyoruz. Ben kolayına kaçarak 5 er li olarak açtım. Açmak içinde mısır nişastası kullandım.(İlk önce küçük açılan 5 bezeyi aralarına mısır nişastası serperek üst üste koyarak merdaneyle tepsi boyutuna göre açıyoruz.) Baklavanın ara katları için ben ceviz kullandım. İstenilen şekilde kesilerek üzerine yağını gezdiriyoruz. 180 derece fırında pişirilir. Hamur ilk sıcaklığı atınca soğumuş şerbetle buluşturuyoruz. Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder